Glasba

NOVO !!!
Spletni strani smo dodali še velik nabor glasbe za sproščanje s kvizom in lepimi nagradami v obliki povzetkov poučnih knjig s področja zgodovine, glasbe in slikarstva.
Nagradni kviz
Izberite glasbo in jo poslušajte. Pri vsaki, ki jo poznate, označite, katera je. Lahko si pomagate na vse načine. Če boste pravilno uganili vsaj tri glasbe, boste lahko izbrali povzetek ene od poučnih knjig iz zgodovine, slikarstva ali glasbe, ki vam jo bomo takoj poslali v .pdf obliki po elektronski pošti.
Trenutno imamo na zalogi preko 80 skladb, vendar bomo njihovo število povečevali. Seznam nagrad, ki jih lahko osvojite, obsega 12 knjig. Tudi tega bomo osveževali z novimi povzetki zanimivih knjig.
Janos Bokay - Bohemi in metulji
Zelo zanimiva knjiga o življenju italijanskega opernega skladatelja Giacoma Puccinija, avtorja več znanih oper, ki se še danes z uspehom izvajajo po celem svetu. Nekaj njegovih oper: Manon Lescaut, La Boheme, Tosca, Madam Butterfly in Turandot. Njihove arije sodijo v železni repertoar najbolj poznanih opernih pevcev in pevk.
Bernard Grun - Zlato pero
Biografski roman o Wolfgangu Amadeusu Mozartu, ki se je rodil leta 1756 v Salzburgu. Po mnenju mnogih velja za najboljšega skladatelja klasične glasbe. Svojo genialnost je pokazal že v najzgodnejših letih. Pri osmih je napisal prvo simfonijo, ko pa je bil star šele dvanajst let, je zložil prvo izmed svojih 21 oper. Med njimi so najbolj poznane Beg iz Seraja, Figarova svatba, Don Giovanni in Čarobna piščal. Genialni skladatelj je pokopan na Dunaju.
Opozorilo
Če kdo od nagrajencev na svoj elektronski naslov ne bo dobil knjige takoj ali najkasneje v desetih minutah po uspešno zaključenem kvizu, naj to sporoči na gsoft@gmail.com.
Statistika
- število vseh obiskov:
- število podeljenih nagrad:
- število največ osvojenih nagrad istega obiskovalca:
Potrdi
Osveži
Zapri
Spletni studio G-SOFT
Britof 231d, 4000 Kranj
051 - 212 886
gsoft.splet@gmail.com