Iss in oss

Izdelava spletnih strani

ločilo ločilo ločilo
slika gumba play 01
Izdelava spletnih strani
V studiu G-Soft se že vrsto let ukvarjamo s spletnimi stranmi, kar nam predstavlja osnovno dejavnost. Izdelujemo jih po zadnjih svetovnih standardih, ki se nanašajo tako na izgled kot tudi na tehnično izvedbo. Velik del časa namenimo oblikovanju, da so stranke z našimi izdelki kar najbolj zadovoljne.
Pred leti je bila izdelava spletnih strani dokaj enostavna, saj so se prikazovale le na ekranih namiznih računalnikov. Ko so se pojavile razne mobilne naprave, ki imajo opazno manjše ekrane, je prišlo do potrebe po primernih prikazih tudi na njih. Zato delamo spletne strani po prilagoditvenem principu (Responsive Design), kar pomeni, da se prilagajajo različnim širinam ekranov oziroma oken namiznega računalnika.
Vsi naši izdelki so namenjeni tudi uporabi z mobilnimi napravami, saj vse več mladih išče informacije po svetovnem spletu z mobilnimi telefoni. Potrudimo se, da so izpisi prilagojeni tako navpični kot tudi vodoravni legi telefonov.

Optimizacija spletnih strani

Izdelava spletnih strani predstavlja šele prvi korak do zaključka dela. Sledi optimizacija spletnih strani SEO (Search Engine Optimization), ki jo naredimo za vsako našo stranko. Tako dosežemo, da bodo z Googlovimi iskalniki uvrščene med prvimi zadetki.
Po potrebi naredimo analize optimizacije tudi za spletne strani drugih izdelovalcev, da bodo SEO lažje naredili sami.
Za dobro uvrstitev oziroma rangiranje (ranking) spletne strani so zelo pomembne tudi zunanje povezave (External Links), ki kažejo nanjo. Na spletu je ogromno ponudnikov, ki ponujajo zunanje povezave, vendar moramo biti pri tem zelo pazljivi. Kdor kupi npr. 1000 povezav in jih na svojo spletno stran vključi naenkrat, si bo naredil veliko škodo, saj Google zazna poizkus prelisičenja in takega lastnika strani kaznuje (penals).
Strankam lahko priskrbimo kvalitetne zunanje povezave po sorazmerno nizkih cenah, da jih bo Google uvrstil čim višje, s tem pa bo stran bolj dostopna večjemu številu njenih potencialnih obiskovalcev.

Izdelava spletnih aplikacij

Z bogatimi izkušnjami, ki smo si jih nabrali še v pionirskih časih mikroračunalništva v Sloveniji, nam izdelava spletnih aplikacij ne predstavlja niti najmanjših težav. Doslej smo jih izdelali kar nekaj za povsem različna področja, vse pa delujejo v povezavi z bazami podatkov.
Med njimi je posebej zahtevna aplikacija s športnimi storitvami Sportvents. Zanimiva je tudi druga, ki jo je v studiu G-Soft naročil kitajski izdelovalec aparatov za gostinske lokale M&K Dispensing, saj je preko svetovnega spleta povezana z njihovo proizvodnjo. Tudi klasična spletna trgovina Podpora zdravju sodi med zahtevnejša dela, saj omogoča nakup več različnih storitev, vsaka pa ima več podskupin. Znanje in izkušnje studia G-Soft so prepričale stranko, da je pri nas naročila spletno stran za tri zanimive bingo igre Bingobookings z lepimi nagradami, ki se žrebajo v živo na povsem inovativen in pregleden način.
ločilo ločilo ločilo

Naše izkušnje

Naša družinska tradicija temelji na samem pričetku mikroračunalništva v Sloveniji. Tako smo v srednjih osemdesetih letih z razvojem programske opreme v tovarni Iskra postavili temelje za današnje delo. Pot nas je vodila skozi samostojno dejavnost razvoja računalniških procesnih aplikacij, ki se je nadaljevala z ustanovitvijo podjetja Arce d.o.o.. Po skoraj treh desetletjih smo s svežimi močmi prešli na področje internetnih storitev. Po teh izkušnjah nam izdelava spletnih strani res ne predstavlja težkega dela.
Naše prvo tovrstno delo je bilo timsko, saj smo sodelovali pri razvoju in vzdrževanju več obsežnih internetnih poslovnih sistemov. S tem smo si pridobili bogate izkušnje za delo z velikimi bazami podatkov, ki so osnova tudi za številne bolj zahtevne izdelke.
Možnosti, ki jih nudi internet, so nam vzbudile nov izziv, ki ga vidimo v sedanjem delu. To je zelo kreativno področje, saj z novimi programskimi jeziki in orodji lahko združujemo ustvarjalno lepoto z računalniškimi rešitvami. Zato se trudimo, da so pri nas izdelane spletne strani kar najbolj estetske, enostavne in pregledne.
Poleg same izdelave spletne strani pa strankam naredimo tudi optimizacijo SEO (Search Engine Optimization), da jih Google s svojimi iskalniki uvrsti med prve zadetke.

Tri dodatne spletne strani studia G-Soft

Spletni studio G-Soft je na lastno iniciativo izdelal dodatne tri spletne strani, ki so na voljo vsem obiskovalcem. Namenjene so tako izobraževanju kot tudi sproščanju med prostim časom.
Glasba za sproščanje nudi širok nabor zelo lepih in večinoma poznanih melodij v mirni klavirski izvedbi. Spletna stran ima v svoji bazi podatkov ima okrog 100 skladb, ki so lahko operne arije, kot tudi zabavna in narodnozabavna glasba.
Tudi spletno stran Povzetki knjig smo naredili po lastni zamisli, saj imamo precej povzetkov knjig, ki smo jih prebrali v preteklosti. Gre za zelo zanimivo branje, ki se nanaša na področja zgodovine, glasbe in slikarstva.
Zamisel o spletni strani Na današnji dan se nam je porodila ob iskanju dobrega prikaza dogodkov, ki so se zgodili na današnji dan. Ko smo spoznali, da ne obstaja niti ena dobra rešitev, smo se lotili svoje spletne strani. Pri tem nam je bila glavna zahteva, da mora biti boljša od vseh dosegljivih.

Referenčne spletne strani

Spletne strani, ki smo jih izdelali v studiu G-Soft, so v slikovni obliki prikazane na podstrani Reference, na tem mestu pa jih navajamo v skrajšani obliki. Delimo jih na spletne strani, spoletne aplikacije in osnutke, ki smo jih naredili predvsem na začetku naše dejavnosti.
  • Embakom - Družba za ravnanje z odpadno embalažo ... poslovna cona Žeje pri Komendi
  • Gostilna Bizjak - Gostilna Pr' Bizjak ... raj pod Storžičem
  • Gala In - Gostilna, picerija in pivovarna Gala In ... blizu Lesc
  • Nataša Valant - Odlična slovenska pianistka in harfistka Nataša Valant
  • Original Pohorci - Slovenski narodnozabavni anbsambel Original Pohorci
  • Komteks - Komteks, Komenda ... Zbiranje in odkup sekundarnih surovin

Objave

Pod tem naslovom bomo redno objavljali prispevke, ki bodo predvsem zanimivi za morebitne stranke, lahko pa bodo na njih našli kaj zanimivega tudi drugi izdelovalci. Prizadevali si bomo, da bodo objave na približno dva tedna, torej v prvih dneh po začetku novega meseca in takoj po zaključeni polovici.
Izdelava slik in priredba fotografij
datum objave: 10.6.2020
coreldraw in photoshop
Za risanje slik, logotipov in raznih ikon uporabljamo Coreldraw Graphics Suite X8. Gre za zelo močno orodje, s katerim delamo slike v vektorski obliki, iz te pa naredimo verzije v zapisih, ki se uporabljajo za prikaze. Pri tem gre predvsem za slike jpg in png.
Profesionalne fotografije večinoma kupujemo na spletni strani Shutterstock in jih primerno priredimo s Photoshopom CC 2018, kar se tiče razmerja širina / višina ter porabe spomina. Zelo kvalitetne fotografije se dobijo, če so velikosti med 100 in 200 kBytov.
Če stranka želi objaviti fotografije svojega objekta, jih posnamemo s kvalitetnim fotoaparatom in kasneje ustrezno obdelamo. Pri tem poleg navedenega pazimo tudi na to, da so vsi navpični robovi res navpični in ne nagnjeni proti levi ali desni strani. To nam omogoča Photoshopova funkcija Perspective Crop Tool.
Način programiranja spletnih strani
datum objave: 17.5.2020
izdelava splet. strani
Ko smo po dolgih letih dela na procesnih aplikacijah prešli na našo novo dejavnost, ki je sedaj izdelava spletnih strani, smo se morali najprej odločiti, na kakšen način jih bomo programirali. Bili smo v dilemi, ali jih programirati na klasičen način, to je z izdelavo lastnih programov v jeziku HTML, ali pa uporabiti katerega od orodij, ki so namenjena za to delo. V prvi vrsti smo videli, da večina izdelovalcev uporablja WordPress.
Odločili smo se za prvo možnost, saj nam za razliko od WordPressa nudi več svobode pri izdelavi posameznih prikazov na ekranu, hkrati pa nam daje večje zadovoljstvo. Za prve spletne strani smo porabili še sorazmerno veliko časa, saj še nismo imeli nobenih rešitev tudi za najbolj osnovne elemente. Z vsako spletno stranjo pa se nam je knjižnica rešitev bogatila, tako da je danes naše delo zelo enostavno, poteka pa hitro.
Sedaj imamo na zalogi številne rešitve, ki jih kot lastne vtičnike vključujemo v pakete novih spletnih strani. Tako lahko delamo sorazmerno hitro, rešitve pa so povsem unikatne. Tako smo z izbiro programiranja zelo zadovoljni, saj nam poleg zadostne učinkovitosti zaradi lastnega dela resnično nudi veliko užitka.
Izdelava spletnih strani od začetka do konca
datum objave: 4.5.2020
Ko nam potencialna stranka pove, za kakšen namen spletno stran potrebuje, se pogovorimo o njenem izgledu. Če o tem še nima predstave, si ogledamo več strani, ki smo jih naredili za naše stranke. Takrat se lažje odloči, kakšna stran bi bila za njeno dejavnost najbolj primerna. Nato ji naredimo ponudbo, ki poleg same izdelave vsebuje tudi optimizacijo spletne strani SEO, testiranje z GDPR skladnostjo EU, namestitev in dolgoletno vzdrževanje.
Če se stranka odloči za nas, lahko pričnemo z delom. Najprej naredimo osnutek, ki ji ga na posebnem spletnem naslovu pokažemo najkasneje čez dva dni. Tako stranka sproti lahko vidi, kako bo spletna stran videti, da na koncu ne bo razočarana. Ko je izdelava spletne strani končana, registriramo domeno, če je stranka še nima in ji dodelimo spletni prostor za namestitev, nato pa spletno stran instaliramo pri ustreznem ponudniku.
Izdelava spletne strani pa še ni končana, saj moramo narediti še optimizacijo SEO, da bo stran uvrščena čim višje med Googlovimi zadetki, nato pa preizkusnimo njeno skladnost z GDPR direktivo EU.
Povsem na koncu sklenemo še dogovor o dolgoletnem vzdrževanju, s katerim dajemo stranki varnost ob njenih kasnejših potrebah, hkrati pa se zavežemo, da njene zahteve realiziramo v najkrajšem možnem času.

Sporočite nam, kaj vas zanima

Če imate kakršnakoli vprašanja o izdelavi, optimizaciji ali Googlovem oglaševanju, nam pišite po elektronski pošti ali pa nas pokličite po telefonu. Oba podatka se nahajata na podstrani Kontakt.
Na vse tovrstne poizvedbe vam bomo skušali odgovoriti kar najhitreje.
Spletni studio G-SOFT
Britof 231d, 4000 Kranj
051 - 212 886
studio.gsoft@gmail.com
Izdelava spletnih strani: G-SOFT