Objave

Google Analytics - odlično orodje za nadzor spletnih strani
datum objave: 16.12.2020
Naša spletna stran ne upraviči svojega obstoja, če je iskalniki ne uvrstijo dovolj pri vrhu zadetkov. Da pa to dosežemo, nam lahko pomaga orodje Google Analytics, s katerim lahko odlično analiziramo spletno stran in obiske na njej, s tem pa jo lahko kar najbolje optimiziramo. Orodje je dobrodošlo tudi imetnikom spletnih trgovin, da se na podlagi podatkov pravilno odločajo o svoji ponudbi.
 
izdelava spletnih strani
Informacije, ki so najbolj zanimive
 
To so podatki o obiskih na posamezni dan ali neko koledarsko obdobje, ki so prikazani v tabelah ali privlačnih grafih. Predvsem nas zanima število obiskov spletne strani in njihovi povprečni časi trajanja. Zlasti pri spletnih trgovinah koristijo tudi demografski podatki obiskovalcev, njihov jezik, naprave obiskovalcev za dostop in še nekateri drugi. Poleg naštetih so dobrodošle informacije še o virih, od koder obiski prihajajo ter o priljubljenosti posameznih podstrani.
 
izdelava spletnih strani
Kako dosežemo, da se obiskovalci vračajo na spletno stran?
 
Največji magnet, ki privabi obiskovalce, da se vračajo na našo spletno stran, je njena prijaznost in zanimiva vsebina. Prvo lahko povečamo s tem, da so vse podstrani pregledne in estetske. Nič manj pomembno pa ni, da je stran prijazna mobilnim napravam. Zelo važno je tudi, da je na spletni strani vsebina, ki je zanimiva obiskovalcem. Če ta ne nudi tistega, kar od nje pričakujejo, jo hitro zapustijo. Še večja škoda pa je, da se na tako spletno stran ne vračajo.
 
izdelava spletnih strani
Kaj je za dobro rangiranje zelo pomembno?
 
Predvsem je pomembno, da na spletno stran prihaja čimveč obiskovalcev. Toda, če so ti obiski kratki, predvsem pa samo na eni podstrani, želenega uspeha ne moremo pričakovati. Zato moramo poskrbeti, da so poleg startne podstrani zanimive tudi vse ostale. Če tako vsebino dosežemo, si bodo ljudje bolj verjetno ogledali tudi druge podstrani.
 
izdelava spletnih strani
Poleg tega pri rangiranju pomaga tudi, če obiskovalce zadržimo dalj časa na posameznih podstraneh. To lažje dosežemo, če nanje dodamo notranje povezave, saj z njihovo pomočjo lažje in hitreje prehajajo od enega zapisa k drugemu. Prav tako je pomembno, da se zunanje povezave odprejo v novem oknu, saj tako obiskovalcem ni potrebno zapustiti naše spletne strani.
 
Vse navedeno je zadosten razlog, da se posvetimo uporabi orodja Google Analytics, saj bomo z njegovo pomočjo lažje prišli do želenega uspeha. Toda na kakšen način ga instaliramo, da ga bomo lahko uporabljali? O tem bomo govorili v naslednjem prispevku.
 
Spletni studio G-SOFT
Britof 231d, 4000 Kranj
051 - 212 886
info@g-soft.si