Objave

Orodje Google Search Console - nadzor spletnih strani - 2. del
datum objave: 18.03.2021
V prejšnji objavi smo navedli 1. del opisa Googlovega orodja Search Console, na tem mestu pa dodajamo še nadaljevanje njegovega opisa.
 
Zemljevidi spletnih mest
 
Za vsako novo spletno stran moramo izdelati tudi zemljevid vseh njenih podstrani. Ta je pomemben za Googlove iskalne avtomate oziroma pajke, da lažje pregledujejo spletne strani in jih ustrezno ocenijo. Ko je datoteka zemljevida sitemap.xml narejena, jo vpišemo v vrstico pod oznako Dodajanje novega zemljevida mest. Google dodan zemljevid običajno prebere v dveh ali treh dneh.
 
izdelava spletnih strani
Če se na spletni strani doda kakšna podstran ali pa katera od obstoječih izbriše, moramo nujno izdelati novo datoteko sitemap.xml in jo vpisati na pravkar opisani način. Isto velja tudi v primeru spremembe vsaj enega od imen podstrani.
 
Uporabnost za mobilne naprave
 
Ker morajo biti spletne strani tudi prijazne za mobilne naprave, je pod tem naslovom prikazan palični diagram vseh morebitnih napak, ki jih moramo odpraviti. Pod naslovom Podrobnosti se za vsako napako vidi, ali še obstaja, ali pa je spletna stran ne vsebuje več.
 
izdelava spletnih strani
Ostale možnosti
 
Obstaja še nekaj možnostih, ki so za uporabo manj zanimive in uporabne.
 
izdelava spletnih strani
*** Povzetek
 
Na koncu lahko napišemo še naše mnenje o orodju Google Search Console. Za prijavo novih spletnih strani ga nujno potrebujemo, prav tako pa tudi za vpis zemljevida spletne strani. Uporabno je tudi za pregled napak in prijaznosti do mobilnih naprav. Vsi ostali pregledi pa so slabši kot v Googlu Analyserju, ki ga za ta namen bolj priporočamo.
 
Spletni studio G-SOFT
Britof 231d, 4000 Kranj
051 - 212 886
info@g-soft.si