Reference - Spletne strani

Nataša Valant

Nataša Valant
Ko si je pianistka Nataša Valant omislila prikazati svoje dolgoletno delo na internetu, se je obrnila na studio G-Soft, ki ji je izdelal, po mnenju mnogih, lepo spletno stran. Poleg njene predstavitve je najpomembnejši del spletne strani prikaz vseh zgoščenk z njenim igranjem, vsako od skladb pa se lahko v celoti posluša na strani.
Nataša Valant je študirala na Akademji za glasbo v Ljubljani, njeni profesorici pa sta bili Vera Zupančič - Kralj in Zorka Bradač. Dodatno se je izpopolnjevala na poletnih tečajih za klavir, ki jih je v Salzurgu prirejal maesto Carlo Zecchi.
Posvetila se je klavirski spremljavi opernih pevcev in tako postala korepetitorka v ljubljanski Operi Slovenskega narodnega gledališča. Kot spremljevalka na klavirju je sodelovala s številni slovenskimi pevci klasične glasbe in z njimi gostovala na domačih in tujih odrih.
Za arhiv RTV Slovenija je posnela veliko glasbe, ki spada na področje samospeva. V sodelovanji z RTV SLO je posnela preko petnajst zgoščenk, na njih pa je igrala z imanentnimi pevci klasične glasbe. Med njimi velja omeniti Ano Pusar - Jerič, Ireno Baar, Bernardo Fink - Inzko, Marka Finka, Mirjam Kalin, Dragico Kovačič, Andrejo Zakonjšek Krt, Marjana Trčka, Branka Robinšaka in še nekatere druge.
Na spletni strani je tudi poseben dodatek, ki je namenjen spominu na dva Natašina glasbena kolega, ki ju ni več med nami. Gre za mariborsko mezzosopranistko Dragico Kovačič in tenorista ljubljanske Opere Marjana Trčka, ki je bil tudi član Slovenskega okteta.
  • leto izdelave: 2017
  • stranka: pianistka Nataša Valant, Ljubljana
  • povezava: Nataša Valant
Spletni studio G-SOFT
Britof 231d, 4000 Kranj
051 - 212 886
info@g-soft.si