Reference - Spletne strani

Original Pohorci

Original Pohorci
Tudi spletno stran za narodnozabavni ansambel Original Pohorci smo izdelali že v prvem letu naše nove dejavnosti, ki je izdelava spletnih strani. Obiskovalci te strani lahko na podstrani Posnetki poslušajo njihove skladbe, ki so bile izdane na dveh zgoščenkah. Na isti podstrani je tudi video posnetek lepe pesmi tega kvinteta. Poleg tega si lahko obiskovalci na podstrani Galerija ogledajo tudi fotografije trenutne in prejšnjih zasedb tega ansambla z dolgoletno tradicijo.
Original Pohorci so se ustanovili leta 1996. Že ime ansambla Original Pohorci pove, da prihajajo izpod Pohorja. Ker so se odločili, da bodo igrali glasbo, ki je blizu Avsenikove, igrajo njihovi člani enake instrumente, torej tudi klavirsko harmoniko, klarinet in trobento. Samostojnega pevca ali pevke nimajo, pojejo pa člani sami.
Ker so člani ansambla tudi dobri prijatelji, so v ansamblu še danes skoraj vsi iz začetnega sestava. Tako je prišlo le do manjših zamenjav, kar pa na samo kvaliteto ali smer glasbe ni imelo vpliva.
Ansambel veliko nastopa v domačem okolišu pod Pohorjem, igrajo pa na raznih koncertih, predvsem pa razveseljujejo svate z lepo slovensko narodnozabavno glasbo na številnih porokah. Kljub omenjeni smeri pa igrajo tudi glasbo Lojzeta Slaka, tako da je na njihovih veselicah poskrbljeno tudi za ljubitelje legendarnega dolenjskega ansambla.
Ker znajo člani poskrbeti za dobro vzdušje, so zelo zaželeni za igranje na raznih prireditvah, ki so povezane z glasbo. Predvsem igrajo na porokah, veselicah in rojstnih dnevih, kjer naredijo prireditvam prijetno vzdušje.
  • leto izdelave: 2016
  • stranka: narodnozabavni ansambel Original Pohorci
  • povezava: Original Pohorci
Spletni studio G-SOFT
Britof 231d, 4000 Kranj
051 - 212 886
info@g-soft.si