Reference - Spletne strani

Povzetki knjig

Povzetki knjig
Ko smo po več prebranih knjigah in o njih napisanih povzetkih prišli na idejo, da bi jih ponudili tudi drugim, smo povsem samoiniciativno izdelali spletno stran Povzetki knjig. Vse knjige, ki smo jih med branjem v skrajšani obliki sproti zapisovali v računalnik, spadajo med dela, ki pomagajo bralcem k njihovi vsesplošni razgledanosti. Pri povzetkih, ki jih objavljamo na tej spletni strani, gre za kvalitetne zapise, ki vsebujejo do 25 tipkanih strani v PDF obliki.
Zaenkrat objavljamo dvanajst takih povzetkov s področij zgodovine, glasbe in slikarstva, ki nas najbolj zanimajo. Na zalogi pa jih imamo še nekaj in jih bomo dodajali postopoma.
Med štirimi zgodovinskimi knjigami sega najdlje v preteklost delo Kleopatra, v katerem je nazorno opisano razburljivo življenje egipčanske kraljice. Sledi ji Sveta kri in sveti gral, ki odkriva marsikatero skrivnost. Konec vladarske rodbine na naših tleh razkriva knjiga Danes grofje Celjski in nikdar več, medtem ko je v knjigi Habsburžani opisanano dolgo obdobje, odkar je ta vladarska rodbina prevzela oblast in vse do njenega konca.
V drugem delu povzetkov se bralci lahko seznanijo z življenjem največjih skladateljev klasične glasbe. Gre za genialnega Wolfganga Amadeusa Mozarta, nemškega skladatelja številnih simfonij Ludwiga van Beethovna, med skladatelji oper pa imata največjo težo Giuseppe Verdi in nekoliko mlajši Giacomo Puccini.
Tudi med slikarji se nahajajo največja imena, ki pa pripadajo likovni umetnosti. To so predvsem velikani iz obdobja renesanse, kot so Sandro Botticelli, vsestranski genij Leonardo da Vinci, največji kipar v zgodovini človeštva Michelangelo ter nizozemski slikar Rembrandt, ki je ustvaril nepozabno sliko Nočna straža.
Vse navedene povzetke lahko dobite na spletni strani brezplačno.
  • leto izdelave: 2018
  • stranka: last studia G-Soft, samoiniciativno
  • povezava: Povzetki knjig
Spletni studio G-SOFT
Britof 231d, 4000 Kranj
051 - 212 886
info@g-soft.si