Reference - Spletne strani

Anton Habjan - operni pevec

Anton Habjan - operni pevec
Akademski glasbenik Anton Habjan je diplomiral na ljubljanski Akademiji za glasbo pri izredni profesorici Pii Brodnik in kasneje pri njej opravil tudi magisterij. Dodatno izobrazbo je dobil na več mednarodnih seminarjih, na katerih je gostovala tudi svetovno priznana operna pevka Bernarda Fink.
Leta 2011 je postal stalni član SNG Opera in Balet v Ljubljani. Svoj operni debut je imel z nastopom v Traviati, kjer je pel v vlogi Barona Douphola. Kasneje je kot solist nastopil v številnih domačih in tujih operah, med katerimi izstopata Figarova svatba, avstrijskega skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta in Puccinijeva Madam Butterfly.
Anton Habjan pa ni le operni pevec, saj pogosto nastopa na raznih prireditvah tudi kot pevec zabavne kot tudi narodnozabavne glasbe. Njegova dejavnost pa obsega še petje na pogrebnih svečanostih, na katerih s svojim glasom vsaj malo olajša bolečino sorodnikov umrlega, lahko pa ustreže tudi željam s petjem v svoji štiričlanski zasedbi.
Dodatno pa se je akademski glasbenik Anton Habjan izobrazil igranja trobente in nekaterih drugih instrumentov. To mu pride prav zlasti na pogrebih, kjer večkrat zaigra skladbo Tišina.
Na spletni strani Antona Habjana je več nastopov predstavljenih z video in avdio posnetki. Ima tudi svoj Youtube profil z njegovimi nastopi v opernih arijah. Posebej velja omeniti še posnetek velikega Valentinovega koncerta leta 2021 v sodelovanju z več priznanimi glasbeniki. Večji del svoje glasbe ima tudi na posnetkih mp3.
  • leto izdelave: 2021
  • stranka: Anton Habjan - operni pevec
  • povezava: Anton Habjan
Spletni studio G-SOFT
Britof 231d, 4000 Kranj
051 - 212 886
info@g-soft.si